5/9/2024
7 min
Allmän översikt
Även om detta kanske är något du redan är bekant med, är det viktigt att vi går igenom grunderna så att du kan förstå de viktigaste skillnaderna.
Vad är WordPress?
WordPress är en CMS-plattform som stolt innehar platsen som det mest populära alternativet inom webbsidebyggande.
Det finns två versioner:
1. Hosted WordPress: ett mindre populärt alternativ som erbjuder flera funktioner som kommer med CMS, såsom webbhotell, e-posthotell, domännamnsregistrering och mer.
2. Self-hosted WordPress: en open source-programvara som man kan installera på sitt eget webbhotell och använda gratis.
Den självhostade lösningen är betydligt mer populär eftersom den erbjuder mycket mer flexibilitet och är kostnadsfri.
I detta inlägg kommer vi att fokusera på den självhostade WordPress-lösningen och hur det skiljer sig att bygga en webbplats med den jämfört med att bygga en webbplats med Webflow.
Vad är Webflow?
Webflow är en visuell hemsidebyggare, där CMS bara är en av dess kärnfunktioner.
Det lanserades 2012 men fick betydande uppmärksamhet runt 2020. Enligt en rapport från TechCrunch ökade Webflows värdering nästan dubbelt mellan 2021 och 2022, vilket betyder att plattformen har vunnit mycket popularitet inom webbdesign och utveckling de senaste åren.
Grundidén med Webflow är att du kan skapa hemsidor utan att skriva en enda rad kod.
Sanningen är att WordPress också kan göra detta, vilket är den främsta anledningen till att vi skapar detta inlägg och visar hur de faktiskt skiljer sig åt.
De främsta skillnaderna mellan Webflow och WordPress
Nu kommer vi till den intressanta delen.
Vi har två hemsidebyggare där användare kan skapa webbplatser utan att skriva en enda rad kod. Det är deras största likhet, men när det gäller skillnader finns det många.
CMS-modell
Även om denna skillnad inte är avgörande för att bestämma om Webflow är bättre än WordPress eller tvärtom, är det ändå en viktig del som kan hjälpa dig att sätta rätt förväntningar.
WordPress är en open source-programvara. Det är i grunden en applikation som du laddar ner och installerar på din webbplats. Allt du skapar på din webbplats görs genom applikationen/programvaran.
Om du vill ha fler funktioner på din webbplats kan du bläddra i deras katalog med tillägg och teman, där tredjepartsutvecklare och företag säljer sina produkter.
Webflow, å andra sidan, är en SaaS-tjänst. Det är ett privat företag som säljer olika planer för att bygga webbplatser. Du kan inte ladda ner Webflow som en applikation eftersom det inte bara är en visuell byggare – Webflow är en komplett tjänst för webbdesign och utveckling, med flera funktioner att välja bland.
Viktigt att tänka på: När du väljer mellan Webflow och WordPress bör du veta att om du väljer WordPress får du en open source-programvara som du kan installera på ditt eget webbhotell, medan om du väljer Webflow väljer du en SaaS-tjänst från ett privat företag.
Sidbyggare och teman
Det här är en av de största skillnaderna mellan WordPress och Webflow – hur du faktiskt skapar sidor på din hemsida.
WordPress
WordPress har inte en inbyggd sidbyggare – du behöver installera ett tema som sedan gör det möjligt att använda en sidbyggare.
Några av de mest populära sidbyggarna för WordPress-hemsidor är Elementor, Divi, WPBakery, Beaver Builder och Avada.
Kom ihåg att funktioner, användarvänlighet, prestanda, designflexibilitet och pris varierar, eftersom dessa är tillägg till WordPress skapade av tredjepartsföretag.
WordPress har utvecklat 19 gratis teman med sidbyggare, men sanningen är att de inte kommer i närheten av de som nämns ovan. Det finns dock över 11 951 gratis WordPress-teman att välja bland, och därmed deras tillhörande sidbyggare.
Den största fördelen med detta är möjligheterna – den tuffa konkurrensen driver utvecklingen av nya funktioner, och om du inte gillar den sidbyggare eller det tema du arbetar med kan du enkelt byta till något annat. Samma sak gäller för mallar.
Men det finns också nackdelar – om du lär dig använda en specifik sidbyggare och ett tema innebär det att du bara blir expert på hemsidor som använder just det temat och sidbyggaren. Till exempel, om du behärskar Divi, står du inför samma inlärningskurva om du skulle vilja lära dig Elementor. Detta kan vara en stor begränsning om du arbetar med flera hemsidor med olika uppsättningar.
Visst är det en paradox att den frihet som WordPress erbjuder faktiskt kan vara begränsande när det gäller att behärska helheten?
Men allt detta beror på ditt perspektiv – om du bara planerar att skapa en hemsida och hålla dig till den kommer du inte ha några problem, eftersom du bara behöver lära dig att använda ett tema och en sidbyggare.
Webflow
Webflow fungerar lite annorlunda, eftersom de inte stödjer traditionella teman och tillägg på samma sätt som WordPress gör.
Eftersom Webflow är en SaaS-tjänst kommer du till huvudgränssnittet, direkt när du registrerar ett konto, där du har möjlighet att börja skapa eller designa webbplatser med hjälp av verktygen The Designer och CMS.
Webflow erbjuder över 2000 mallar (både gratis- och betalversioner) och antalet växer fortfarande.
Om du föredrar att skapa eller designa en webbplats från grunden finns den möjligheten också.
För att designa måste du lära dig att använda Webflows Designer och deras CMS – verktyg där du importerar data och sedan sätter ihop och stylar den.
Den största fördelen med denna uppsättning är att när du väl har lärt dig att använda The Designer kan du navigera genom vilken Webflow-hemsida som helst eftersom de alla använder samma teknik, vilket öppnar upp många möjligheter som vi kommer att diskutera senare.
Nackdelen är att även om Webflows Designer är relativt intuitiv (för avancerade användare), finns det en inlärningskurva för att behärska det (särskilt för nybörjare). Lyckligtvis har Webflow ett helt gratis universitet – vem som helst kan investera tid i att lära sig. Du behöver alltså inte kolla igenom dussintals YouTube-videor för att lära dig.
Designflexibilitet
Den här skillnaden spelar en avgörande roll för avancerade användare som behöver skapa mer komplexa designer, men det bör också vara en viktig faktor för nybörjare från båda plattformarna, eftersom de måste tänka på framtiden när de når en mer avancerad nivå.
WordPress
WordPress designflexibilitet beror till stor del på vilket tema du väljer, men för jämförelsens skull kan vi anta att du väljer det mest avancerade alternativet.
En av de främsta anledningarna till att WordPress blev så populärt är att det var det första supersmidiga systemet för webbdesign, och under åren har dess flexibilitet fortsatt att expandera.
Sanningen är att designmöjligheterna i stort sett är oändliga, men till ett pris – du måste kunna koda och vara bekant med avancerade programmeringsspråk som JavaScript och PHP. Detta gäller om vi pratar om superavancerad och komplex design.
Det är möjligt att åstadkomma, men att bara vara duktig på design är helt enkelt inte tillräckligt.
Du kan skapa vackra webbplatser utan att koda, men om du inte är bekant med hela systemet och dess detaljer kan du hamna i problem med prestanda, eftersom kod byggs upp i bakgrunden.
Webflow
Ett av de största problemen i branschen har varit kampen mellan designers och utvecklare – designers skapar fantastiska saker, och utvecklare kämpar för att implementera dem.
Många har försökt lösa detta problem, men mycket få, inklusive Webflow, har varit framgångsrika – Webflow skapades från början för designers.
Tanken var att designers inte skulle behöva utvecklare för att bygga superkomplexa designer och avancerade hemsidor.
Webflows designflexibilitet är faktiskt dess största styrka – det finns andra plattformar där ute, såsom Wix och Squarespace, men ingen av dem kommer ens i närheten av vad gäller möjligheter till designfrihet.
Precis som i fallet med WordPress är nackdelen en betydande inlärningskurva, men du behöver åtminstone inte lära dig att koda. Webflow genererar extremt optimerad kod bakom din design, och konflikter är näst intill omöjliga.
SEO
Vad är poängen med en snygg hemsida om den inte är ordentligt optimerad för sökmotorerna?
SEO fungerar på liknande sätt på dessa plattformar, men det finns fortfarande några viktiga skillnader.
WordPress
Det bästa sättet att säkerställa att din WordPress-hemsida är optimerad är att installera några av de populära SEO-pluginsen som Rank Math eller Yoast SEO.
Dessa plugins sparar dig besväret med att gå in i backend och tillämpa tekniska SEO-principer direkt i koden – med dem kan du helt enkelt följa installationsguiden, och de gör det mesta av det tunga arbetet åt dig.
SEO-plugins gör det också möjligt att integrera din webbplats med Google Analytics och Google Search Console, och premiumversionerna erbjuder ofta avancerade SEO-funktioner som rankningsspårning, nyckelordsspårning, etc.
Med tanke på mängden gratis online-resurser är det inte särskilt svårt att sätta upp din nya WordPress-webbplats enligt bästa SEO-praxis.
Dock kan det ifrågasättas hur optimerad koden bakom egentligen är.
Avancerade SEO-riktlinjer fokuserar på tekniska aspekter som hur koden är skriven, vad som ska vara klientbaserad rendering, vad som ska vara serverbaserad rendering, korrekt schema-markup och dess manuella justeringar, etc. I sådana avancerade fall kan det bli besvärligt om du inte är väldigt bekant med WordPress’s bakgrund och hur det fungerar.
Webflow
Webflow marknadsför sig med att “bygga optimerad kod – visuellt" och efter att ha testat detta kan vi bekräfta att deras kod verkligen är korrekt optimerad enligt de senaste SEO-riktlinjerna.
Även om vi kommer att prata mer om detta i avsnittet om prestanda, är det viktigt att nämna att en sund SEO-strategi först och främst bygger på välskriven och optimerad kod, något som Webflow definitivt har fokuserat på.
När det gäller andra SEO-aspekter i Webflow har plattformen inte många tillägg, men den har många inbyggda funktioner, såsom ett grundläggande verktyg för teknisk SEO-audit, en dedikerad sektion för 301-omdirigeringar, en funktion för automatgenererad sitemap och möjligheten att redigera SEO-element på sidan.
För mer avancerade kampanjer finns det några tredjepartslösningar, som Semflow, men Webflow erbjuder också avancerade SEO-funktioner, som de tar extra betalt för.
Sammantaget låter båda lösningarna användarna förbättra sitt SEO-arbete, men tillvägagångssätten skiljer sig åt avsevärt.
Tredjepartsintegrationer
Integrationer spelar en viktig roll för avancerade funktioner du vill ha på din hemsida, och Webflow och WordPress erbjuder olika lösningar.
WordPress
Som du redan vet dominerar WordPress CMS-världen med sin förmåga att installera plugins för praktiskt taget allt du kan tänka dig.
Alla plugins utvecklas av tredjepartsutvecklare och företag, och det finns 59 447 gratis plugins i WordPress-katalogen, vilket betyder att du kan hitta en lösning för vilken avancerad funktion som helst.
Det finns även plugins för ännu mer avancerade funktioner, som automation, som låter dig automatisera varje steg i din arbetsprocess i WordPress.
Webflow
På grund av skillnader i CMS-modellen har Webflow inte samma frihet när det gäller tredjepartsintegrationer.
De fokuserar på att utveckla funktioner internt, men det betyder inte att det saknas lösningar om du vill integrera tredjepartsformulär eller betalningslösningar.
Webflow erkänner detta problem, vilket är anledningen till att de har sin egen version av en plugin-katalog, men ännu viktigare är att de har ett helt resursbibliotek för integrationer där du kan lära dig hur du tillämpar de avancerade funktioner du önskar.
WordPress har gjort denna process mycket smidigare, men det är viktigt att nämna att WordPress är tio år äldre än Webflow – det säger sig självt att Webflow kommer att presentera bättre lösningar för tredjepartsintegrationer under de kommande tio åren.
E-handel
E-handelsfunktioner ändrar hela syftet med en webbplats, och det är säkert att säga att detta ämne är så stort att det förtjänar att täckas separat (vilket vi snart kommer att göra!).
WordPress
För att driva en e-handelsbutik på din WordPress-webbplats måste du installera ett e-handelsplugin, såsom WooCommerce, den överlägset mest populära lösningen, och konfigurera det korrekt.
WooCommerce är ett ganska tungt plugin, och det finns till och med andra plugins som kompletterar det, såsom MailChimp for WooCommerce, Multilingual & MultiCurrency for WooCommerce, etc.
Detta innebär att du lägger till fler och fler plugins, vilket kan påverka din webbplats prestanda ordentligt.
Ett annat problem är att du måste vara bekant med hur cache fungerar, eftersom felaktig caching kan påverka kundresan, särskilt när det gäller utcheckningsstadiet.
Generellt anses dedikerade e-handelsplattformar vara bättre för att bygga onlinebutiker, men anledningen till att användare fortfarande väljer en kombination av WordPress och WooCommerce är för att det är gratis.
Att skala upp en butik med denna modell kan vara en riktig huvudvärk, men för detta inlägg är det som spelar roll att du kan bygga en fantastisk onlinebutik som ser modern ut och du kan driva hela verksamheten på WordPress genom att använda WooCommerce. Du måste bara vara lite mer tekniskt kunnig.
Webflow
Webflows e-handelsbutiker är kraftigt undervärderade på marknaden, eftersom Webflows prissättning för e-handel erbjuder så många alternativ att det kommer mycket nära även de mest populära lösningarna som är dedikerade endast till e-handel.
Om du vill driva en onlinebutik på Webflow, behöver du i princip bara välja en av deras e-handelsplaner och börja designa din butik.
Återigen kommer detta att kräva kunskap om hur deras ekosystem fungerar, men det är något du måste lära dig oavsett, om du planerar att arbeta med någon typ av Webflow-hemsida.
De har också en gratis plan, så du kan testa den först.
Även om WordPress erbjuder en gratis lösning, är det säkert att säga att Webflow vinner loppet i denna jämförelse – du behöver inte oroa dig för plugin-konflikter, överlappande design eller andra problem. Allt du behöver göra är att välja att bygga en onlinebutik och designa den.
Hosting
Hosting verkar kanske inte vara en betydande skillnad att nämna, men det är fortfarande stort nog att påverka ditt beslut, eftersom många saker fortfarande beror på dina personliga preferenser.
WordPress
Som vi redan nämnt är WordPress en självhostad lösning, vilket innebär att du kan välja din egen hosting-leverantör och installera WordPress där.
Eftersom WordPress är oerhört populärt finns det många WordPress-hanterade hostinglösningar – specifikt utformade för WordPress-webbplatser – som Kinsta, Servebolt och WP Engine.
Priserna börjar vanligtvis runt $20–$30.
Dessa företag har oftast väldigt bra supportteam som kan hjälpa dig att sätta upp din WordPress-webbplats (från den tekniska sidan, förstås) och ta hand om alla hosting-relaterade problem.
Å andra sidan behöver du inte välja en hanterad WordPress-hosting – du har även andra alternativ, som delad hosting, men var medveten om att dessa hosting-leverantörer vanligtvis inte erbjuder utmärkt prestanda.
Webflow
Eftersom Webflow är en SaaS-tjänst ingår hosting i alla deras planer, vilket betyder att om du bestämmer dig för att bygga en webbplats med Webflow, så tar de hand om det åt dig.
Vi har testat Webflows hosting vid flera tillfällen och resultaten var utmärkta. Prestandan var över genomsnittet, och något du definitivt inte behöver oroa dig för om du väljer plattformen för att bygga din nästa webbplats.
Precis som med WordPress-lösningar har Webflow ett fantastiskt och mycket responsivt supportteam som kan hjälpa dig med allt.
I praktiken är den enda betydande skillnaden att du kan hosta WordPress var som helst, medan du inte ens behöver tänka på det med Webflow eftersom allt sker på deras servrar.
Vissa vill ha mer kontroll över sin hosting, medan andra inte ens vill veta vad hosting innebär – i slutändan beror det helt på dina behov och preferenser.
Det är också viktigt att nämna att du med Webflow kan exportera din webbplats och hosta den på en annan hostingplattform om du vill.
Underhåll
Du har byggt din webbplats och låter den göra sitt jobb (få mer trafik, fler leads, omvandla besökare till kunder, sprida varumärkeskännedom, och så vidare), och det enda som återstår är att vara konsekvent med att publicera inlägg på din blogg.
Vad är skillnaderna i detta fall om du har en Webflow-sida jämfört med en WordPress-sida?
WordPress
Detta är ett av de största problemen med äldre WordPress-hemsidor.
Det finns uppdateringar av WordPress-versioner, plugin-uppdateringar, tema-uppdateringar och PHP-versioner att hålla reda på.
När du väl har byggt din sajt med WordPress verkar allt stabilt, men ju längre tid som går, desto mer skört blir det – olika typer av kodkonflikter börjar uppstå och du har inget annat val än att spendera en hel del pengar på erfarna utvecklare för att felsöka och åtgärda problemen.
Det är sant att ju “tunnare” och enklare webbplatsen är, desto färre problem upplever den, men över tid börjar saker och ting helt enkelt gå sönder.
För att underhålla din WordPress-hemsida korrekt skulle den idealiska lösningen vara att minimera antalet plugins, inaktivera automatiska uppdateringar och testa varje uppdatering i en sandlåda för att försäkra dig om att inget bryts. Dessutom bör du alltid ha säkerhetskopior innan uppdateringar.
Allt detta tar ganska mycket tid, vilket är anledningen till att många letar efter alternativ.
Webflow
Om vi säger det så enkelt som möjligt: det finns inget underhåll för en Webflow-hemsida.
Exakt.
Förutom ditt content och din design finns det bokstavligen inget att uppdatera eller arbeta med som skulle klassificeras som underhåll.
Webflow tar hand om din hemsidas tekniska detaljer i backend, och du märker knappt versionuppdateringarna – du får bara veta om det finns en ny funktion tillgänglig, och det är allt.
Det är självklart: Webflow vinner denna kamp utan problem.
Säkerhet
En annan viktig aspekt för varje hemsida – och något som definitivt bör vara en avgörande faktor när du väljer mellan Webflow och WordPress – är säkerhet.
WordPress
Med tanke på de många år som WordPress har utvecklats kan man lugnt säga att WordPress är säkert. Självklart är det viktigt att använda ett säkert webbhotell och hålla din WordPress-version uppdaterad, men det allmänna omdömet är att det är säkert.
Det finns tredjepartsplugins, såsom Wordfence, AIOS och Jetpack, som kan hjälpa till att ytterligare förbättra säkerheten, och premiumversionerna erbjuder till och med ytterligare funktioner som IP-blockering.
Det är också viktigt att följa de generella säkerhetsriktlinjerna för WordPress för att förhindra att din hemsida blir hackad.
Webflow
Precis som med underhåll finns det inte mycket att oroa sig för när det gäller en Webflow-hemsida, då Webflow ser till att din sajt och dina data är väl skyddade.
Detta är en av fördelarna med att använda en SaaS-tjänst, eftersom de i princip är ansvariga för säkerheten på din webbplats.
Du kan lära dig mycket mer om Webflows säkerhetsåtgärder på deras hemsida.
Precis som med underhåll är det rättvist att säga att Webflow vinner även denna kamp, eftersom det är mindre att oroa sig för med deras tjänst.
Prestanda
En hemsidas prestanda spelar en avgörande roll i många sammanhang – användarupplevelse, ranking, konverteringsgrad, etc.
WordPress
Hastigheten och prestandan på din WordPress-webbplats beror på flera faktorer:
- Tema
- Antal plugins
- Sidans storlek
- Hosting-leverantör
- Cache-system
…och mycket mer.
Att jonglera alla dessa faktorer kan vara tröttsamt och ganska komplext, och användare känner sig ofta överväldigade.
WordPress är bara en programvara – en applikation – så du är själv ansvarig för all kod som skapas tillsammans med design och utveckling av funktioner. Detta innebär att om du inte är bekant med backend, kan du skapa tung och ooptimerad kod som är svår att ladda på rimlig tid. Du bör ha detta i åtanke när du väljer tema och plugins.
Dåliga hosting-leverantörer kan också påverka din hemsidas hastighet, så oavsett hur lätt sidan är kan servrarna ta längre tid att leverera innehållet till användarens webbläsare.
När det gäller caching har många hanterade hostinglösningar riktlinjer för bästa praxis, men återigen bör du inte blint följa instruktionerna, utan ägna tid åt att lära dig hur just din sajt faktiskt fungerar.
Detta innebär att prestandan kan variera kraftigt, och i de flesta fall är den rentav dålig – därav behovet av WordPress-optimeringsbyråer.
Webflow
Webflow marknadsför sig med att “bygga optimerad kod – visuellt" och efter att ha testat vid flera tillfällen och konsulterat med många topputvecklare, har alla verifierat att koden verkligen är lätt och perfekt optimerad.
Det finns inga långa CSS-filer, onödiga tillägg, tomma rader i databaser eller renderingsblockerande JavaScript.
Webflow tar hand om många saker som påverkar prestandan automatiskt, men du bör ändå följa deras guide för att förbättra din Webflow-webbplats prestanda.
Sammantaget finns det definitivt färre prestandaproblem med Webflow än med WordPress, och att hantera prestandaproblem är mycket enklare med Webflow, vilket leder till den logiska slutsatsen – i de flesta fall är Webflow en bättre lösning, särskilt för icke-tech-savvy kreatörer.
Användarvänlighet
En stor del av den här artikeln har fokuserat på avancerade funktioner för avancerade användare, men hur står sig Webflow i jämförelse med WordPress när det gäller nybörjare som aldrig har använt någon plattform tidigare?
WordPress
Om du väljer hanterad WordPress-hosting kommer installationen och användningen av WordPress vara ganska nybörjarvänlig.
Det tar inte lång tid att förstå hur saker fungerar i kontrollpanelen och hur man använder drag-and-drop-sidbyggare.
Utöver detta finns det nästan en lösning på varje problem du kan stöta på, och du kan enkelt hitta hjälp på YouTube.
Att navigera genom kontrollpanelen är intuitivt och den allmänna strukturen på webbplatsen är enkel att förstå.
Om du inte är bekant med HTML och CSS kan du möta en liten inlärningskurva, men ingenting så komplext att du överväger att ge upp.
Webflow
Webflow är inte särskilt intuitivt för nybörjare, eftersom plattformen är byggd för designers.
Det krävs att du har en grundläggande förståelse för designprinciper samt HTML och CSS.
Om du är nybörjare bör du registrera dig för deras gratisplan och engagera dig i deras gratis universitet för att lära dig hur programvaran fungerar och hur du kan skapa saker i deras editor.
Om du är en avancerad användare och har viss designbakgrund kommer du att ha mycket lättare att förstå plattformen.
Oavsett din bakgrund kommer det att vara viktigt att investera tid i att lära dig hur Webflow fungerar om du tänker arbeta med webbplatser byggda på plattformen.
Den slutliga bedömningen i detta fall skulle vara en uppenbar poäng för WordPress. Med tanke på att de flesta inom branschen är nybörjare är det logiskt att deras första val är WordPress – det är gratis och lätt att använda.
Prissättning
Prissättning är definitivt en av de största skillnaderna i striden mellan Webflow och WordPress, och också anledningen till att så många fortfarande väljer WordPress.
WordPress
WordPress-applikationen är gratis, men för att bygga en webbplats behöver du åtminstone ett webbhotell.
Delat webbhotell för lågtrafik-webbplatser kan kosta mellan $3-$10 per månad, men kom ihåg att delat webbhotell ofta medför prestandaproblem och gör webbplatsen nästan oskalbar.
Trots detta, om du vill driva en budgetvänlig hemsida, kan du göra det med WordPress.
Å andra sidan, om du planerar att ha en professionell hemsida eller en hemsida med över 100 000 besökare per månad, måste du investera lite mer:
- Dedikerad hosting: $30–$120/månad
- Premium-tema: $50–$100/år
- Premium-plugins: $50–$1000/år
- Underhållskostnader: $20–$100/timme
Dessa kostnader varierar kraftigt beroende på dina behov.
Webflow
Webflow har två prissättningsmodeller – Site Plans och Workspace Plans.
För att förenkla:
Site Plans är för användare som vill bygga en enda hemsida och arbeta med den.
Det finns en gratisversion, perfekt för dem som lär sig Webflow, och det finns uppgraderingar som du kan välja beroende på dina behov.
Workspace Plans är för team som vill bygga och förhandsgranska flera hemsidor.
Om du har ett internt team som behöver flera sajter ser Workspace Plans ut så här.
Om du är en byrå eller frilansare som vill arbeta med Webflow och bygga Webflow-hemsidor för andra, ser Workspace Plans ut så här.
I korthet, om du vill bygga en hemsida på Webflow väljer du Site Plans, men om du vill bygga flera hemsidor och kanske till och med utveckla en Webflow-byrå, är Workspace Plans rätt lösning för dig.
Webflow har också separat prissättning för e-handel.
Du kan hitta mer information om Webflows prissättning på deras hemsida.
Om du undrar vilken av de två som är billigast i slutändan är svaret: det beror på.
Om du vill bygga en enkel hemsida med låg trafik kan WordPress vara en billigare lösning.
Om du vill bygga och hantera en hemsida med hög trafik erbjuder Webflow en mycket mer stabil prissättning.
Det tredje alternativet gäller för byråer och frilansare, och i det här fallet kan du sluta betala mindre genom att bygga med WordPress, det vill säga om dina kunder betalar för sitt eget webbhotell, eftersom majoriteten av plugins och teman erbjuder integration för flera hemsidor i premium-paketen.
Ta detta med en nypa salt – det finns många faktorer som påverkar prissättningen för större team i större skala, och du bör alltid göra din egen kalkyl innan du fattar ett beslut.
Slutomdöme: Vilket är bättre – WordPress eller Webflow?
Ja, det har helt klart varit en kamp!
Låt oss titta på poängtabellen:
Så vilket är egentligen bättre, WordPress eller Webflow?
Som du kanske gissade är svaret: det beror på dina behov.
Men det skulle inte vara meningsfullt att lämna det där, så låt oss gå igenom några scenarier där vi kan se i vilka fall Webflow fungerar bättre än WordPress, och tvärtom.
Webflow vs WordPress för nya bloggare
Om du är en ny bloggare utan teknisk erfarenhet men med en talang för att skriva, skulle WordPress vara ett bättre alternativ för dig.
Inlärningskurvan är mycket mindre, det är billigare, och i slutändan vet du inte ens om din nya hemsida är skalbar.
Vårt förslag för uppsättningen skulle vara att välja en hanterad WordPress-hosting och ett lättviktstema som GeneratePress, och fokusera på att skapa innehåll och lära dig SEO.
Webflow vs WordPress för etablerade bloggare och hemsidor med mycket trafik
Om du har en högtrafikerad hemsida med över 100 000 besökare per månad, skulle Webflow troligen fungera bättre för dig.
Detta kan vara en kontroversiell åsikt, eftersom en stor majoritet av högtrafikerade webbplatser, etablerade bloggare och nischwebbplatsbyggare ser WordPress som det ultimata CMS-valet för sina ändamål.
Men fakta är tydliga:
- Webflow är ett mycket billigare alternativ i detta fall, eftersom det inte finns några teman och plugins att hantera, och hostingen debiterar dig inte baserat på antalet besök.
- Content-hantering är mycket enklare, särskilt om du utvecklar dina egna mallar i Webflow.
- Betydligt mindre tid och ansträngning läggs på underhåll.
Har du andra åsikter? Låt oss diskutera i kommentarerna!
No-Code
Integration
Webflow
Innehåll
Redo att starta ditt projekt?